Лекар коме сваки пацијент прво треба да се јави је његов лекар опште медицине – породични лекар – било да се ради о провери општег здравственог стања или да већ постоје одређене тегобе или поремећаји здравља.

Улога породичног лекара је веома значајна и специфична јер је он особа која има увид у здравствено стање пацијента и целе породице. Упознат је са факторима ризика и предиспозицијама за обољевање од одређених болести – наследни фактори, пушење, стрес, гојазност, физичка активност… Породични лекари решавају преко 70% здравствених проблема уз лабораторијске анализе, ултразвучне прегледе и друге допунске дијагностичке процедуре.

Савремена медицина је изузетно обимна област са све већим ширењем и гранањем на бројне специјалности и уже субспецијалности. По потреби, сви ти лекари учествују у лечењу пацијента али веома често са оскудним увидом у његово укупно психофизичко стање.

Полазећи од основне идеје да лечимо човека а не болест, ми Ваши лекари опште медицине у Вашој кући здравља индивидуално приступамо сваком пацијенту. Наше знање, искуство и време које максимално посвећујемо сваком пацијенту води нас заједно да адекватних дијагностичких процедура и брзом утврђивању евентуалних поремећаја здравља као и наравно препоруци оптималних терапијских решења.